Vores håndkøbspræparater

Øjendråber som tilfører fugt udefra og lindrer symptomer på tørre øjne.

Hyprosan®

(hypromellose 3,2mg/ml) – behandling der passer til dig, hvis du har lette eller middelsvære problemer*

Hyprosan er et tårerstatningsmiddel, der indeholder hypromellose, og fungerer som en substitut for tårevæsken, det vil sige smører og fugter øjet. Ved drypning fordeles Hyprosan over øjet hvilket giver lindring og en behagelig fornemmelse. Hyprosan er velegnet til lindring af tørre øjne.

Dråbeflaske uden konserveringsmiddel

Hyprosan uden konserveringsmiddel er en enkel og behagelig behandling, takket være at du kan anvende en dråbeflaske i stedet for en endosisbeholder. Hyprosan kan anvendes sammen med kontaktlinser. Bivirkninger (lokal svie, øjensmerter og sløret syn) er indberettet for hypromellose, men er mindre almindelige.
Hyprosan påvirker kun i mindre grad evnen til at føre motorkøretøj eller betjene maskiner, da det kan forårsage sløret syn efter inddrypning.

Dosering

Hyprosan dryppes i hvert øje tre gange daglig eller efter behov. Hyprosan er et håndkøbs-lægemiddel. Hyprosan findes i dråbeflaske 1×10 ml samt 3×10 ml. En åbnet dråbeflaske kan anvendes i 4 uger. Læs mere i indlægssedlen eller på min.medicin.dk.

*Tåresubstitut - præparatoversigt over ordineringsbare lægemidler Hentet fra www.janusinfo.se

Cationorm®

– giver langvarig lindring

Takket være den positivt ladede lipidemulsion spreder væsken sig hurtigt over øjets overflade, som er negativt ladet. Det giver en effektiv og langvarig lindring af symptomer som svie, kløe, irritation, rindende og trætte øjne.

Cationorm øjendråber beskytter, smører og fugter dine øjne ved at virke på alle tårefilmens tre lag. Cationorm spreder sig hurtigt og jævnt over øjet lige som dine naturlige tårer, hvilket giver en behagelig fugtende fornemmelse.

Cationorm er fri for konserveringsmidler. Det betyder, at risikoen for svie og irritation i øjet er mindre end med konserverede dråber. Eftersom Cationorm er en konserveringsmiddelfri opløsning, kan den også anvendes sammen med alle slags kontaktlinser.

Cationorm dråbeflaske

Cationorm findes konserveringsmiddelfri i en 10 ml dråbeflaske. Flasken kan anvendes i 3 måneder efter åbning.

Dosering

Cationorm doseres efter behov. En almindelig dosering er 1–4 gange om dagen i hvert øje.

Oftagel

– øjengel velegnet til dem, der har tørre øjne inklusiv betændelse i bindehinden.

Oftagel er en tåreerstatning, der bruges til at lindre symptomerne på tørre øjne. Oftagel øjengel har højere viskositet end almindelige dråber og forbliver derfor længere på øjet.

Pakninger

Oftagel eye gel fås i en drypflaske på 1 eller 3 stykker. Oftagel dråbeflaske indeholder konserveringsmidler. Oftagel er et lægemiddel og kan enten købes uden recept på apoteket eller ordineres på recept af en øjenlæge. Du kan læse mere på indlægssedlen eller på www.indlaegssedler.dk.

Dosering

En dråbe en til fire gange dagligt eller efter behov afhængig af tilstandens sværhedsgrad. Kan give forbigående sløret syn efter inddrypning.

Symptomer

Tørre øjne er et almindeligt øjenproblem, som kan vise sig på forskellige måder. Vil du lære mere om de mest almindelige symptomer og årsagerne til tørre øjne?

Læs mere

Behandling

En stabiliserende dråbe eller en beroligende gel? Behandlingsmetoderne kan variere afhængigt af problemerne. Her kan du læse mere om forskellige behandlinger og lægemidler.

Læs mere